// FRI FRAGT PÅ LANGT DE FLESTE VARER      ELLERS 26 KR. I FRAGT VED KØB UNDER 400 KR.        30 DAGES RETURRET  //

// DAG-TIL-DAG SERVICE - BESTIL FØR KL. 13 OG FÅ LEVERET HVERDAGEN EFTER 

Svøm Smart med balanceret fremføring og isæt

Balance ved fremføring og isæt:

Ved fremføring af arm og isæt af hånd i crawlarmtaget vil bevægelsen ske over vand. Grundet armens tyngde og bevægelseenergi vil den påvirke balancen af kroppen i vandet kraftigt. På grund af det, skal bevægelsen være rettet fremad i svømmeretningen. Altså parallet med den tænkte ”centerlinje” gennem kroppen.


Skulderrotation.

Ved at dreje skuldrene ca. 45 grader ved fremføringen i forhold til overfladen vil det være lettere at løfte armen op af vandet, samtidigt som det også hjælper på vejrtrækningen, da hovedet ikke skal drejes lige så meget til siden. Under vandet vil det også betyde, at mavemuskulaturen aktiveres og giver større styrke i armtaget gennem vandet.


Fremføring.

Fremføringen sker ved at skulderleddet løfter overarmen så højt op, at albuen kommer et pænt stykke over vandet. Hånden bevæger sig tæt på overfladen og kroppen fremad parallelt med centerlinjen. Hånden skal så sættes i vandet i centerlinjens forlængelse. Hvis armen svinges sidlæns ud fra kroppen og derefter ind over centerlinjen vil det resultere i ubalance. Det vil påvirke hoften til at svinge ud til siden, noget som så ofte kompenseres af et benspark til siden. Altså en ”slalom bevægelse” i vandet, som markant vil øge modstanden.

 

Isæt.

Drej hånden ved isættet så tommelfingeren skærer gennem overfladen først og lillefingeren sidst. Det vil gøre skulderleddet lidt mere smidigt samtidigt, som det bidrager til at holde albuen højt og retningen fremad.

Hånden vil så skære gennem overfladen fra en position lidt højt oppefra og det er så muligt at stikke armen ned gennem ”hullet” i overfladen, hvilket er den letteste måde for at få et god startposition til armtaget under vandet.


Skulderfleksibilitet. 

En af grunderne til at mange konkurrencesvømmere har succes med at starte i en tidlig alder er, at de da har en naturlig fleksibilitet i ledderne, og særligt for crawlere i skulderpartiet. Det er lidt mere svært at opnå den samme smidighed i voksen alder. 

Ved almindelig træning, så prøv at løfte overarmen med skulderledet så højt du kan uden at leddet bliver anspændt. Med træning og over tid vil skuldrene blive mere fleksible og øge dine muligheder for at svømme mere afslappet og rytmisk og derigennem også hurtigere.

 

Tekniktest.

Få nogen til at kikke på din svømning og analysere om du svømmer lige fremad uden ”slalombevægelser” i kroppen. Lettest er det at se det fra den korte ende af bassinet og du skal svømme uden at trække vejr, så langt du kan. Kik efter hoftebevægelsen og om der er et benspark, som kun sparker op og ned. Er der sidebvægelser så arbejd med fremføring og isæt for om muligt at mindske ”slalombevægelsen”. Der er stor gevinst i forhold til modstanden i vandet at hente her.

©2018 FUSION ApS - Atletikvej 3 9230 Svenstrup - CVR 26685869