♥ Køb trygt dine julegaver frem til d. 21/12 kl. 12.00 - Vi bytter helt frem til d. 15.01.19 ♥

// FRI FRAGT PÅ LANGT DE FLESTE VARER      ELLERS 26 KR. I FRAGT VED KØB UNDER 400 KR.        30 DAGES RETURRET  //

da

FUSION CLUB

Uanset om du er motionist eller eliteatlet, skal du kunne yde optimalt i et krydsfelt mellem arbejde, familie og sport. Der er mange elementer der influerer på om du kan yde optimalt. Herunder ernæring, tøjvalg, træning og alle de små fifs, som gør at du er bedre rustet til din opgave.
Vi har samlet et hold af de dygtigste eksperter, der inden for hvert sit felt stiller deres viden til rådighed for dig og de andre medlemmer af Fusion Club - ganske gratis.
Har du et spørgsmål eller input til et emne vores eksperter skal behandle, må du meget gerne skrive det HER

Tilmeld dig vores club (vi skal kun bruge emailadresse) og få en lang række fordele såsom Crash- og Fit Replacement samt modtag vidensartikler direkte i din indbakke.

671,7 km i alperne på ben og kun 17 dage.

5. november 2018 10:11

Jeg havde længe haft lyst til at løbe i bjergene. Nærmere betegnet Dolomitterne. Jeg havde aldrig oplevet dem, men hørt de skulle være fantastiske. Hjemmefra synes jeg, det var svært at finde en rute, der så at sige, var lang nok. Der var masser af mindre ture i den del af Alperne, men at få dem koblet sammen til noget brugbart for mig, virkede for kompliceret. Planerne blev skrinlagt.

Læs mere

Vægtforøgelsen fortsætter

6. september 2018 10:17

I sidste indlæg skrev jeg om mine lange og mange overvejelser og bekymringer i forhold til at kaste mig ud i babyeventyret. Hvordan jeg i en årrække havde udsat beslutningen, fordi jeg ikke kunne overskue konsekvensen i forhold til at fortsætte med at dyrke triatlon på højt niveau - og i det hele taget leve et egocentreret liv med bopæl i udlandet, mange rejser og meget få forpligtelser. Jeg skrev også om, hvordan 1. trimester forløb uden de store problemer, og hvordan jeg håbede, at kunne forblive sportslig aktiv hele vejen gennem min graviditet - med de nye forudsætninger jeg stod overfor.

Læs mere

Svøm Smart: Træningsprogrammer i samarbejde med Dansk Svømmeunion

11. juli 2018 10:22

Et unikt samarbejde mellem Club Fusion og Dansk Svømmeunion har muliggjort skræddersyede, detaljerede træningsprogrammer på forskellige svømmeniveauer. Programmerne er udviklede til bassintræning og målsætning for de 3 distancer 1000m – 2000 m – 4000 m og specielt fokuserede på ”Triathlon” og ”Åbent vand” svømning.

Mangler du inspiration, sikker styring af svømmetræningen eller bare ”krydderier” i din træning, så er der serveret til fri afbenyttelse.

Hvert niveau er bygget op på et 16 ugers træningsforløb med 2 – 3 træningsprogrammer per uge.

Læs mere

Familieforøgelse og triathlondrømme!

11. juli 2018 09:34

Det er ikke få gange, jeg de seneste måneder har skåret tænder over kvindens lod om at skulle bære rundt på en voksende baby i 9 måneder. At der på det område ingen forhandlingsmuligheder eksisterer. Jeg ville være gået ind i den forhandling virkelig godt forberedt. Men ak. Jeg ved det. Det er en håbløs tanke. Og vel i virkeligheden også skamløs forkælet, når man tænker på, hvor mange der gerne vil have børn, men ikke kan, hvor lille en investering der i bund og grund er tale om osv. osv. Jeg ved det! Men jeg har aldrig følt det biologiske ur tikke særligt højt, og var jeg 25 år, kunne jeg nok have ventet 10 år længere, før jeg ville kaste mig ud i denne helt anderledes endurance challenge.

Læs mere

Dækvalg er hot topic

21. juni 2018 10:03

Dækvalg er et hot topic, ligesom min sidste artikel om pedalvalg. Skal dækkene være så lette som muligt eller må de gerne have nogle store knopper? Hvad med casing og gummi compound?  Og skal det være tubeless eller med latex slanger? Spørgsmålene er mange og der er lige så mange meninger (religioner) om det. I det følgende vil jeg skrive lidt om overvejelserne omkring mønster og dæktryk. Disse to emner er nok det der har mest indflydelse på din cykling. Så hvis du ser efter marginal gains, skal disse to aspekter af dit dækgame være på plads. 

Læs mere

Flade pedaler vs. Klik

8. maj 2018 13:11

Debatten om klik- vs. Flade pedaler er næsten som religion i nogles øjne. I nedenstående artikel, vil jeg belyse debatten med et par personlige pros and cons for hver. 

Valget for mig:

Personligt har kørt med flade pedaler i 13 år og de seneste 3 år kørt on/off med dem. Jeg bruger primært klik pedaler nu, da jeg finder dem lidt sjovere at køre med i forhold til min kørestil. Jeg begyndte at køre med dem, da jeg kørte løb på højere niveau. Der er der ikke er tid til at ens fødder hopper rundt, når man giver den gas....

Læs mere

Svøm Smart: Koordinering, frekvens og armtagslængde.

21. marts 2018 11:44

Kigger man på store præstationer i idræt eller ser vilde dyr i hurtig fart, er der påfaldende, at der er en fantastisk koordinering og rytme i bevægelserne. 

Crawlsvømning, som er en cyklisk bevægelse, vil vinde ved at der svømmes med en god koordinering og dermed også en god rytme.

Det er lidt svært at instruere god koordinering, men til gengæld er det let at se, når armtag, benspark og vejrtrækning hænger godt sammen.

Læs mere

Når motivationen dykker!

21. marts 2018 11:37

I 7 år har jeg dyrket triathlon. Først på motionsplan. Sidenhen mere elitepræget.

Jeg har nydt udviklingen, træningen, konkurrencerne. Sejrene. Dem der blev fejret på toppen af podiet, men måske mere dem, der blev fejret ovenpå en urimelig hård træning eller efter et rigtig godt testresultat. De personlige sejre.

Når jeg kigger tilbage på efterhånden en del sæsoner med rigtig meget triathlon på programmet, slår det mig, hvor naturlig en del af mit liv træning og konkurrence er blevet. Hvor meget grænserne er rykket for, hvad der kan lade sig gøre. Hvad jeg kan nå, inden hverdagens andre gøremål skal passes. Hvor sjældent jeg skal diskutere med mig selv, hvorvidt jeg skal eller ej. Hvor meget nemmere det i virkeligheden bliver med tiden. Når træningen bare er fast inventar. Jeg gør det uden overvejelser. Fordi jeg elsker det, men også fordi jeg ved, at hvis jeg vil fortsætte min udvikling, så er det altså det, det kræver.

 

Læs mere

Bremseteknik og hvorfor det er vigtigt at bruge dem korrekt.

12. marts 2018 13:39

Effektiv bremseteknik i samarbejde med god sporforståelse kan få dig til at køre mere flowy og sikkert samt slide mindre på sporet. Der er altså nogle gode incitamenter for at bruge bremserne mere aktivt. Bremser bliver dog i langt de fleste tilfælde brugt uden man aktivt tænker på at bremse. 

Når en rytter bremser for meget eller ”filer” på bremserne hele vejen ned af en nedkørsel sker der to ting. Først og fremmest er følelsen af flow og fun-factor ikke særlig høj, når en rytter bremser på store dele af et spor, dernæst arbejder cyklen og din krop ikke optimalt under opbremsning – derfor er det optimalt at mindske brugen af bremserne. Dermed ikke sagt at du bare skal bremse mindre, men bremse mere effektivt. 

Læs mere

Position på MTB'en

1. marts 2018 14:52

Grundposition, attack position og ready position, kært barn har mange navne, men fælles for dem alle handler de om hvordan du står på din cykel. På MTB spor er der ofte ujævne passager, uanset om sporet er vandret eller det går nedad. Det er på disse stykker, MTBeren ofte vil stå op og dermed gøre lidt mere plads til at cykel og sadel kan bevæge sig rundt og følge terrænet lidt bedre. 

Læs mere

Det betyder, at det kan være ”nødvendigt” at tage en koffeingel for at være 100 % tilstede under en familietur i Zoo.

1. marts 2018 14:23

Vinteren giver meget tid til refleksion. Og da jeg i bund og grund er som en ganske almindelig leverpostejsdansker (skal ikke forstås negativt) er jeg overbevidst om, at mine refleksioner kan skabe værdi for en masse andre triatleter, som dagligt forsøger at skabe balance mellem arbejdsliv, privatliv og træning.  

Jeg er som sagt en ganske almindelig, godt gift, 35 årig familiefar med en vidunderlig datter på 2 år. Jeg er ansat som kaptajn i Hæren, hvor jeg har kontorarbejde. Jeg har ingen elitesportsbaggrund og har levet en ungdom med masser af plads til ”øl, fisse og hornmusik”. 

Læs mere

I got 99 Problems and Finding a Good Saddle is One

19. februar 2018 14:37

I stedet for ”I got 99 Problems and My Vagina is One”, så er det måske mere passende med ovenstående titel. At ændre på understellet er immervæk mere vanskeligt, end at ændre på sadlen. Men hvad skal vi så gå efter, i søgen på den gode siddekomfort? Følgende indlæg omhandler sadeldesign ift. trykfordeling og siddekomfort. Der er lidt for både mænd og kvinder. 

De før omtalte symptomer som cykelryttere har rapporteret (se første indlæg ”Kvinde; sid godt – præstér optimalt”) har affødt en række studier udført primært på mandlige forsøgspersoner.

Først og fremmest er det etableret, at en sadel der tager højde for den anatomiske udformning af bækkenet nedsætter skadessymptomer og ubehag (1). Så langt, så godt. Fra tidligere indlæg ved vi ligeledes, at trykfordelingen hos mænd og kvinder er forskellige, når vi skræver over en sadel (2, 3), og at vi anatomisk set er forskellige. 

Læs mere

Få fat i vandet eller kunsten at optimere fremdriften!

14. februar 2018 14:43

Ved den rigtigt gode svømmer vil hånden i store træk ”sidde fast” i vandet og armen skubbe kroppen fremad. Den mindre gode svømmer vil opleve at komme fremad, men også at hånden samtidig bevæger sig bagud, altså der er et eller andet ”tab” undervejs. Lidt populært kan det sammenlignes med løb på et fast underlag eller op ad en sandklit. 

I dette indlæg lærer du hvordan du optimerer fremdriften. 

Læs mere

Thure Kjærs oplevelse til ultraløbet Hammer Trail Winter Edition

14. februar 2018 14:10

"Da jeg kom rundt efter én omgang mere, var der én god og én dårlig nyhed. Den gode var, at jeg havde øget afstanden ned til forfølgerne. Den dårlige var, at det var for længe siden, jeg havde tisset.

Den sidste er noget jeg har vold-meget respekt for. Jeg har set gang på gang, at en ultraløber glemmer at drikke, og efterfølgende begynder at klage over den ene eller den anden skavank: Jeg er svimmel, jeg mister appettiten osv, osv. Alt sammen kan føres tilbage til, at du ikke har drukket nok, så ved målpassagen doblede jeg mit væske op og greb en halv liter cola ud over en ny halv liter saftevand.

Fra vendepunktet gik det støt opad i en god kilometers penge, så jeg satte tempoet ned og fokuserede på at få tvunget den halve liter cola ned – i følgeskab med en banan.

Det gik fint. I starten. Derefter følte jeg mig som en fois gras-and og små seks kilometer længere fremme, fik jeg med grovfilen."

 

Læs mere

Svøm Smart med en vejrtrækning du har kontrol over

5. februar 2018 13:52

Nogen har sagt at crawl er op til 90 % vejrtrækning tilsat lidt arm og ben. Det er nok en overdrift men ikke helt ved siden af.

Har du ikke siden barnsben været vant til at svømme, dykke eller lege i vand, vil det ofte være svært et stykke tid at få styr på en effektiv og afslappet vejrtrækning. Det er et problem, som mange døjer med i begyndelsen.

Ved crawlsvømning vil frekvensen på armtaget, bestemme hvornår du kan trække vejret. Det resulterer i ca. halvdelen så mange vejrtrækninger som på land. Det betyder, at der ved hver ind- og udblæsning gerne skal ventileres ca. det dobbelte i forhold til hvad du har brug for på land.

Læs mere

Det skal der til for, at du taber dig 570 gram per uge

5. februar 2018 13:28

Forrige del dækkede elementerne af energibalancen og dens overordnede effekt på kropsvægten hvoraf det blev tydeliggjort, at et vægttab vil opnås som følge af en vedvarende negativ energibalance (kalorieunderskud). Med det udgangspunkt, vil dette indlæg gennemgå hvordan man kan opnå dette underskud, betydningen af forskellige størrelser af kalorieunderskud samt betydningen af fordeling af makronæringsstoffer. Alt dette i den kontekst at der ønskes fedttab fremfor muskeltab samt en størst mulig bevaring af præstationsevnen.

Læs mere

Skadeforebyggelse når du øger din træningsmængde

1. februar 2018 15:35

I fasen omkring grundtræningen er vi nu kommet til næste step, som omhandler skadeforebyggelse. Det er hårdt for kroppen når træningsmængden øges op imod sæsonstart og derfor skal du lave korrekt styrketræning. Se videon her hvor Claus Kromann fra Recoverfit giver sine grundige bud på hvordan du gør:

Læs mere

Konflikten i sæsonopstarten: Tab dig, men hav energi nok til at opbygge styrke

26. januar 2018 10:26

Indtræden i det nye år og dermed en veloverstået jul, kan efterlade mange atleter en smule tungere end de gerne så sig selv gående ind i det nye træningsår, for ikke at tale om vægten på Race Day. Men hvordan kommer du mest hensigtsmæssigt af med de overflødige kilo uden at det går (for meget) ud over præstationen? Det forsøger denne artikelserie at give et indblik i. Første del vil overordnet gennemgå hvilke forhold der gør sig gældende for ændringer i kropsvægt, mens senere indlæg vil komme ind på hvordan et vægttab orkestreres.

Læs mere

Fit med din bike – eller bare bikefit - for bedste siddeposition.

22. januar 2018 09:37

Følgende indlæg er lidt en forlængelse af foregående afsnit og vil let berøre nogle af de indstillinger som er vigtige for at vi sidder korrekt på landevejscyklen. Vi vil ikke blot have en god siddekomfort, men generelt en hensigtsmæssig og præstationsfremmende position på cyklen. 

Som berørt i sidste indlæg, så er siddekomfort betinget af et system af kontaktpunker. To af vores kontaktpunkter; sadel og styr, kan justeres i vertikal og horisontal retning. Justering af disse kontaktpunkter har betydning for vores generelle overall komfort, men også vores siddekomfort i berøringsfladen med sadlen.  

Læs mere

2018-season preview feat. Birgitte Krogsgaard & Morten Brammer

16. januar 2018 10:20

VM på hjemmebane, generobring af en DM-titel, top 6 placeringer til internationale stævner og masser af gode oplevelser. Det er elementerne, og målene, i det potpourri, som udgør Morten Brammers og Birgitte Krogsgaard 2018 triatlonsæson. 

Læs mere

©2018 FUSION ApS - Atletikvej 3 9230 Svenstrup - CVR 26685869