// FRI FRAGT PÅ LANGT DE FLESTE VARER      ELLERS 26 KR. I FRAGT VED KØB UNDER 400 KR.        30 DAGES RETURRET  //

// DAG-TIL-DAG SERVICE - BESTIL FØR KL. 13 OG FÅ LEVERET HVERDAGEN EFTER 

FUSION CLUB

Uanset om du er motionist eller eliteatlet, skal du kunne yde optimalt i et krydsfelt mellem arbejde, familie og sport. Der er mange elementer der influerer på om du kan yde optimalt. Herunder ernæring, tøjvalg, træning og alle de små fifs, som gør at du er bedre rustet til din opgave.
Vi har samlet et hold af de dygtigste eksperter, der inden for hvert sit felt stiller deres viden til rådighed for dig og de andre medlemmer af Fusion Club - ganske gratis.
Har du et spørgsmål eller input til et emne vores eksperter skal behandle, må du meget gerne skrive det HER

Tilmeld dig vores club (vi skal kun bruge emailadresse) og få en lang række fordele såsom Crash- og Fit Replacement samt modtag vidensartikler direkte i din indbakke.

Erfaringer fra en der har kørt La Marmotte 2 gange tidligere

28. juni 2019 14:17

Hvad du kan vinde på Glandon, Telegraphe og Galibier kan du tabe på gulvet. 

Læs mere

Anerkendt Ironman-Coachs tilgang La Marmotte

28. juni 2019 14:04

Man kan sidestille La Marmotte, med hvordan man bør angribe en Ironman. Og især i 2019, hvor vejrudsigten ser ud til at være en ekstrem varm omgang kan man trække på erfaringerne fra Ironman Hawaii ift hvad kroppen udsættes for. 

Læs mere

Sportsdirektørens 3 gode La Marmotte råd

28. juni 2019 12:51

Alt i alt handler det om at skabe ro omkring alt andet end det at performe. 

Læs mere

Christian Moberg: Sådan ville jeg angribe La Marmotte

28. juni 2019 12:36

Når man øger indtaget af mad/drikke tager man selvfølgelig en lille smule på, derfor råder jeg ikke til alt for stort måltid aftenen før, spis let og få en rigtigt god morgenmad. Havde det været 200km fladbane havde det været ok at spise et stort aftensmåltid inden race, men da det er bjerge er vægten vigtig

Læs mere

Den sidste fase og finalen!

26. april 2019 10:19
Læs mere

Skørt at have mere modstand end højst nødvendigt

20. februar 2019 10:32

3 gode råd om aero-dynamik

Mange forbinder aero-optimering med Ironman eller TimeTrials, men det at have en fornuftig tilgang til aerodynamik kan give dig gode fordele, selv når du bare er afsted på træningsturen eller til årets Granfondo-løb. 

Læs mere

671,7 km i alperne på ben og kun 17 dage.

5. november 2018 10:11

Jeg havde længe haft lyst til at løbe i bjergene. Nærmere betegnet Dolomitterne. Jeg havde aldrig oplevet dem, men hørt de skulle være fantastiske. Hjemmefra synes jeg, det var svært at finde en rute, der så at sige, var lang nok. Der var masser af mindre ture i den del af Alperne, men at få dem koblet sammen til noget brugbart for mig, virkede for kompliceret. Planerne blev skrinlagt.

Læs mere

Vægtforøgelsen fortsætter

6. september 2018 10:17

I sidste indlæg skrev jeg om mine lange og mange overvejelser og bekymringer i forhold til at kaste mig ud i babyeventyret. Hvordan jeg i en årrække havde udsat beslutningen, fordi jeg ikke kunne overskue konsekvensen i forhold til at fortsætte med at dyrke triatlon på højt niveau - og i det hele taget leve et egocentreret liv med bopæl i udlandet, mange rejser og meget få forpligtelser. Jeg skrev også om, hvordan 1. trimester forløb uden de store problemer, og hvordan jeg håbede, at kunne forblive sportslig aktiv hele vejen gennem min graviditet - med de nye forudsætninger jeg stod overfor.

Læs mere

Svøm Smart: Træningsprogrammer i samarbejde med Dansk Svømmeunion

11. juli 2018 10:22

Et unikt samarbejde mellem Club Fusion og Dansk Svømmeunion har muliggjort skræddersyede, detaljerede træningsprogrammer på forskellige svømmeniveauer. Programmerne er udviklede til bassintræning og målsætning for de 3 distancer 1000m – 2000 m – 4000 m og specielt fokuserede på ”Triathlon” og ”Åbent vand” svømning.

Mangler du inspiration, sikker styring af svømmetræningen eller bare ”krydderier” i din træning, så er der serveret til fri afbenyttelse.

Hvert niveau er bygget op på et 16 ugers træningsforløb med 2 – 3 træningsprogrammer per uge.

Læs mere

Familieforøgelse og triathlondrømme!

11. juli 2018 09:34

Det er ikke få gange, jeg de seneste måneder har skåret tænder over kvindens lod om at skulle bære rundt på en voksende baby i 9 måneder. At der på det område ingen forhandlingsmuligheder eksisterer. Jeg ville være gået ind i den forhandling virkelig godt forberedt. Men ak. Jeg ved det. Det er en håbløs tanke. Og vel i virkeligheden også skamløs forkælet, når man tænker på, hvor mange der gerne vil have børn, men ikke kan, hvor lille en investering der i bund og grund er tale om osv. osv. Jeg ved det! Men jeg har aldrig følt det biologiske ur tikke særligt højt, og var jeg 25 år, kunne jeg nok have ventet 10 år længere, før jeg ville kaste mig ud i denne helt anderledes endurance challenge.

Læs mere

Dækvalg er hot topic

21. juni 2018 10:03

Dækvalg er et hot topic, ligesom min sidste artikel om pedalvalg. Skal dækkene være så lette som muligt eller må de gerne have nogle store knopper? Hvad med casing og gummi compound?  Og skal det være tubeless eller med latex slanger? Spørgsmålene er mange og der er lige så mange meninger (religioner) om det. I det følgende vil jeg skrive lidt om overvejelserne omkring mønster og dæktryk. Disse to emner er nok det der har mest indflydelse på din cykling. Så hvis du ser efter marginal gains, skal disse to aspekter af dit dækgame være på plads. 

Læs mere

Flade pedaler vs. Klik

8. maj 2018 13:11

Debatten om klik- vs. Flade pedaler er næsten som religion i nogles øjne. I nedenstående artikel, vil jeg belyse debatten med et par personlige pros and cons for hver. 

Valget for mig:

Personligt har kørt med flade pedaler i 13 år og de seneste 3 år kørt on/off med dem. Jeg bruger primært klik pedaler nu, da jeg finder dem lidt sjovere at køre med i forhold til min kørestil. Jeg begyndte at køre med dem, da jeg kørte løb på højere niveau. Der er der ikke er tid til at ens fødder hopper rundt, når man giver den gas....

Læs mere

Svøm Smart: Koordinering, frekvens og armtagslængde.

21. marts 2018 11:44

Kigger man på store præstationer i idræt eller ser vilde dyr i hurtig fart, er der påfaldende, at der er en fantastisk koordinering og rytme i bevægelserne. 

Crawlsvømning, som er en cyklisk bevægelse, vil vinde ved at der svømmes med en god koordinering og dermed også en god rytme.

Det er lidt svært at instruere god koordinering, men til gengæld er det let at se, når armtag, benspark og vejrtrækning hænger godt sammen.

Læs mere

Når motivationen dykker!

21. marts 2018 11:37

I 7 år har jeg dyrket triathlon. Først på motionsplan. Sidenhen mere elitepræget.

Jeg har nydt udviklingen, træningen, konkurrencerne. Sejrene. Dem der blev fejret på toppen af podiet, men måske mere dem, der blev fejret ovenpå en urimelig hård træning eller efter et rigtig godt testresultat. De personlige sejre.

Når jeg kigger tilbage på efterhånden en del sæsoner med rigtig meget triathlon på programmet, slår det mig, hvor naturlig en del af mit liv træning og konkurrence er blevet. Hvor meget grænserne er rykket for, hvad der kan lade sig gøre. Hvad jeg kan nå, inden hverdagens andre gøremål skal passes. Hvor sjældent jeg skal diskutere med mig selv, hvorvidt jeg skal eller ej. Hvor meget nemmere det i virkeligheden bliver med tiden. Når træningen bare er fast inventar. Jeg gør det uden overvejelser. Fordi jeg elsker det, men også fordi jeg ved, at hvis jeg vil fortsætte min udvikling, så er det altså det, det kræver.

 

Læs mere

Bremseteknik og hvorfor det er vigtigt at bruge dem korrekt.

12. marts 2018 13:39

Effektiv bremseteknik i samarbejde med god sporforståelse kan få dig til at køre mere flowy og sikkert samt slide mindre på sporet. Der er altså nogle gode incitamenter for at bruge bremserne mere aktivt. Bremser bliver dog i langt de fleste tilfælde brugt uden man aktivt tænker på at bremse. 

Når en rytter bremser for meget eller ”filer” på bremserne hele vejen ned af en nedkørsel sker der to ting. Først og fremmest er følelsen af flow og fun-factor ikke særlig høj, når en rytter bremser på store dele af et spor, dernæst arbejder cyklen og din krop ikke optimalt under opbremsning – derfor er det optimalt at mindske brugen af bremserne. Dermed ikke sagt at du bare skal bremse mindre, men bremse mere effektivt. 

Læs mere

Position på MTB'en

1. marts 2018 14:52

Grundposition, attack position og ready position, kært barn har mange navne, men fælles for dem alle handler de om hvordan du står på din cykel. På MTB spor er der ofte ujævne passager, uanset om sporet er vandret eller det går nedad. Det er på disse stykker, MTBeren ofte vil stå op og dermed gøre lidt mere plads til at cykel og sadel kan bevæge sig rundt og følge terrænet lidt bedre. 

Læs mere

Det betyder, at det kan være ”nødvendigt” at tage en koffeingel for at være 100 % tilstede under en familietur i Zoo.

1. marts 2018 14:23

Vinteren giver meget tid til refleksion. Og da jeg i bund og grund er som en ganske almindelig leverpostejsdansker (skal ikke forstås negativt) er jeg overbevidst om, at mine refleksioner kan skabe værdi for en masse andre triatleter, som dagligt forsøger at skabe balance mellem arbejdsliv, privatliv og træning.  

Jeg er som sagt en ganske almindelig, godt gift, 35 årig familiefar med en vidunderlig datter på 2 år. Jeg er ansat som kaptajn i Hæren, hvor jeg har kontorarbejde. Jeg har ingen elitesportsbaggrund og har levet en ungdom med masser af plads til ”øl, fisse og hornmusik”. 

Læs mere

I got 99 Problems and Finding a Good Saddle is One

19. februar 2018 14:37

I stedet for ”I got 99 Problems and My Vagina is One”, så er det måske mere passende med ovenstående titel. At ændre på understellet er immervæk mere vanskeligt, end at ændre på sadlen. Men hvad skal vi så gå efter, i søgen på den gode siddekomfort? Følgende indlæg omhandler sadeldesign ift. trykfordeling og siddekomfort. Der er lidt for både mænd og kvinder. 

De før omtalte symptomer som cykelryttere har rapporteret (se første indlæg ”Kvinde; sid godt – præstér optimalt”) har affødt en række studier udført primært på mandlige forsøgspersoner.

Først og fremmest er det etableret, at en sadel der tager højde for den anatomiske udformning af bækkenet nedsætter skadessymptomer og ubehag (1). Så langt, så godt. Fra tidligere indlæg ved vi ligeledes, at trykfordelingen hos mænd og kvinder er forskellige, når vi skræver over en sadel (2, 3), og at vi anatomisk set er forskellige. 

Læs mere

Få fat i vandet eller kunsten at optimere fremdriften!

14. februar 2018 14:43

Ved den rigtigt gode svømmer vil hånden i store træk ”sidde fast” i vandet og armen skubbe kroppen fremad. Den mindre gode svømmer vil opleve at komme fremad, men også at hånden samtidig bevæger sig bagud, altså der er et eller andet ”tab” undervejs. Lidt populært kan det sammenlignes med løb på et fast underlag eller op ad en sandklit. 

I dette indlæg lærer du hvordan du optimerer fremdriften. 

Læs mere

Thure Kjærs oplevelse til ultraløbet Hammer Trail Winter Edition

14. februar 2018 14:10

"Da jeg kom rundt efter én omgang mere, var der én god og én dårlig nyhed. Den gode var, at jeg havde øget afstanden ned til forfølgerne. Den dårlige var, at det var for længe siden, jeg havde tisset.

Den sidste er noget jeg har vold-meget respekt for. Jeg har set gang på gang, at en ultraløber glemmer at drikke, og efterfølgende begynder at klage over den ene eller den anden skavank: Jeg er svimmel, jeg mister appettiten osv, osv. Alt sammen kan føres tilbage til, at du ikke har drukket nok, så ved målpassagen doblede jeg mit væske op og greb en halv liter cola ud over en ny halv liter saftevand.

Fra vendepunktet gik det støt opad i en god kilometers penge, så jeg satte tempoet ned og fokuserede på at få tvunget den halve liter cola ned – i følgeskab med en banan.

Det gik fint. I starten. Derefter følte jeg mig som en fois gras-and og små seks kilometer længere fremme, fik jeg med grovfilen."

 

Læs mere

©2018 FUSION ApS - Atletikvej 3 9230 Svenstrup - CVR 26685869