// FRI FRAGT PÅ LANGT DE FLESTE VARER      ELLERS 26 KR. I FRAGT VED KØB UNDER 400 KR.        30 DAGES RETURRET  //

// DAG-TIL-DAG SERVICE - BESTIL FØR KL. 13 OG FÅ LEVERET HVERDAGEN EFTER 

Små fifs

Erfaringer fra en der har kørt La Marmotte 2 gange tidligere

28. juni 2019 14:17

Hvad du kan vinde på Glandon, Telegraphe og Galibier kan du tabe på gulvet. 

Læs mere

Anerkendt Ironman-Coachs tilgang La Marmotte

28. juni 2019 14:04

Man kan sidestille La Marmotte, med hvordan man bør angribe en Ironman. Og især i 2019, hvor vejrudsigten ser ud til at være en ekstrem varm omgang kan man trække på erfaringerne fra Ironman Hawaii ift hvad kroppen udsættes for. 

Læs mere

Sportsdirektørens 3 gode La Marmotte råd

28. juni 2019 12:51

Alt i alt handler det om at skabe ro omkring alt andet end det at performe. 

Læs mere

Christian Moberg: Sådan ville jeg angribe La Marmotte

28. juni 2019 12:36

Når man øger indtaget af mad/drikke tager man selvfølgelig en lille smule på, derfor råder jeg ikke til alt for stort måltid aftenen før, spis let og få en rigtigt god morgenmad. Havde det været 200km fladbane havde det været ok at spise et stort aftensmåltid inden race, men da det er bjerge er vægten vigtig

Læs mere

Skørt at have mere modstand end højst nødvendigt

20. februar 2019 10:32

3 gode råd om aero-dynamik

Mange forbinder aero-optimering med Ironman eller TimeTrials, men det at have en fornuftig tilgang til aerodynamik kan give dig gode fordele, selv når du bare er afsted på træningsturen eller til årets Granfondo-løb. 

Læs mere

Familieforøgelse og triathlondrømme!

11. juli 2018 09:34

Det er ikke få gange, jeg de seneste måneder har skåret tænder over kvindens lod om at skulle bære rundt på en voksende baby i 9 måneder. At der på det område ingen forhandlingsmuligheder eksisterer. Jeg ville være gået ind i den forhandling virkelig godt forberedt. Men ak. Jeg ved det. Det er en håbløs tanke. Og vel i virkeligheden også skamløs forkælet, når man tænker på, hvor mange der gerne vil have børn, men ikke kan, hvor lille en investering der i bund og grund er tale om osv. osv. Jeg ved det! Men jeg har aldrig følt det biologiske ur tikke særligt højt, og var jeg 25 år, kunne jeg nok have ventet 10 år længere, før jeg ville kaste mig ud i denne helt anderledes endurance challenge.

Læs mere

Dækvalg er hot topic

21. juni 2018 10:03

Dækvalg er et hot topic, ligesom min sidste artikel om pedalvalg. Skal dækkene være så lette som muligt eller må de gerne have nogle store knopper? Hvad med casing og gummi compound?  Og skal det være tubeless eller med latex slanger? Spørgsmålene er mange og der er lige så mange meninger (religioner) om det. I det følgende vil jeg skrive lidt om overvejelserne omkring mønster og dæktryk. Disse to emner er nok det der har mest indflydelse på din cykling. Så hvis du ser efter marginal gains, skal disse to aspekter af dit dækgame være på plads. 

Læs mere

Flade pedaler vs. Klik

8. maj 2018 13:11

Debatten om klik- vs. Flade pedaler er næsten som religion i nogles øjne. I nedenstående artikel, vil jeg belyse debatten med et par personlige pros and cons for hver. 

Valget for mig:

Personligt har kørt med flade pedaler i 13 år og de seneste 3 år kørt on/off med dem. Jeg bruger primært klik pedaler nu, da jeg finder dem lidt sjovere at køre med i forhold til min kørestil. Jeg begyndte at køre med dem, da jeg kørte løb på højere niveau. Der er der ikke er tid til at ens fødder hopper rundt, når man giver den gas....

Læs mere

Når motivationen dykker!

21. marts 2018 11:37

I 7 år har jeg dyrket triathlon. Først på motionsplan. Sidenhen mere elitepræget.

Jeg har nydt udviklingen, træningen, konkurrencerne. Sejrene. Dem der blev fejret på toppen af podiet, men måske mere dem, der blev fejret ovenpå en urimelig hård træning eller efter et rigtig godt testresultat. De personlige sejre.

Når jeg kigger tilbage på efterhånden en del sæsoner med rigtig meget triathlon på programmet, slår det mig, hvor naturlig en del af mit liv træning og konkurrence er blevet. Hvor meget grænserne er rykket for, hvad der kan lade sig gøre. Hvad jeg kan nå, inden hverdagens andre gøremål skal passes. Hvor sjældent jeg skal diskutere med mig selv, hvorvidt jeg skal eller ej. Hvor meget nemmere det i virkeligheden bliver med tiden. Når træningen bare er fast inventar. Jeg gør det uden overvejelser. Fordi jeg elsker det, men også fordi jeg ved, at hvis jeg vil fortsætte min udvikling, så er det altså det, det kræver.

 

Læs mere

Bremseteknik og hvorfor det er vigtigt at bruge dem korrekt.

12. marts 2018 13:39

Effektiv bremseteknik i samarbejde med god sporforståelse kan få dig til at køre mere flowy og sikkert samt slide mindre på sporet. Der er altså nogle gode incitamenter for at bruge bremserne mere aktivt. Bremser bliver dog i langt de fleste tilfælde brugt uden man aktivt tænker på at bremse. 

Når en rytter bremser for meget eller ”filer” på bremserne hele vejen ned af en nedkørsel sker der to ting. Først og fremmest er følelsen af flow og fun-factor ikke særlig høj, når en rytter bremser på store dele af et spor, dernæst arbejder cyklen og din krop ikke optimalt under opbremsning – derfor er det optimalt at mindske brugen af bremserne. Dermed ikke sagt at du bare skal bremse mindre, men bremse mere effektivt. 

Læs mere

Position på MTB'en

1. marts 2018 14:52

Grundposition, attack position og ready position, kært barn har mange navne, men fælles for dem alle handler de om hvordan du står på din cykel. På MTB spor er der ofte ujævne passager, uanset om sporet er vandret eller det går nedad. Det er på disse stykker, MTBeren ofte vil stå op og dermed gøre lidt mere plads til at cykel og sadel kan bevæge sig rundt og følge terrænet lidt bedre. 

Læs mere

Konflikten i sæsonopstarten: Tab dig, men hav energi nok til at opbygge styrke

26. januar 2018 10:26

Indtræden i det nye år og dermed en veloverstået jul, kan efterlade mange atleter en smule tungere end de gerne så sig selv gående ind i det nye træningsår, for ikke at tale om vægten på Race Day. Men hvordan kommer du mest hensigtsmæssigt af med de overflødige kilo uden at det går (for meget) ud over præstationen? Det forsøger denne artikelserie at give et indblik i. Første del vil overordnet gennemgå hvilke forhold der gør sig gældende for ændringer i kropsvægt, mens senere indlæg vil komme ind på hvordan et vægttab orkestreres.

Læs mere

Chris Fischer: Sørg for at involvere dit bagland i dine sæsonplaner

15. december 2017 09:05

Forberedelsen til en ny sæson er påbegyndt og som altid er det en god ting at få snakket om tingene med de involverede inden et nyt kapitel startes. Evaluere på hvad der er gået godt og hvad der er gået knapt så godt. I mit tilfælde er der jo – selvsagt – mig, så er der min familie, min hustru Sissel, som står for alt det praktiske når jeg er væk på træningslejre, konkurrencer etc. Og min træner Michael Krüger, som høvdingen i forhold til min træning, men også overordnet karriere planer. Det er hans råd jeg følger og indimellem, som i år, også afviger fra.

Læs mere

Position og Kontaktpunkter med Cyklen

11. december 2017 14:22

Følgende indlæg vil belyse det øjensynlige simple system af kontaktpunkter med cyklen, men som komplicerer vores ønske om høj siddekomfort til en grad der er urimelig! Jeg håber med dette indlæg at kunne give et overblik over hvilke faktorer der spiller ind på vores siddekomfort. Kort sagt, der findes ingen quickfix til den optimale siddekomfort, men med lidt indblik i hvad der har indflydelse på vores siddekomfort, så har man mulighed for at begynde at overveje hvilke faktorer der rent faktisk er mulige at ændre på, for så at kunne optimere sin komfort på cyklen. 

Læs mere

Brug synet aktivt til at køre bedre på MTB

14. november 2017 10:39

Et af de mest oversete teknikker indenfor mountainbike er synet og hvordan en rytter aktivt forsøger at forbedre det. En rytter kan besidde en stor værktøjskasse af skills, men kan ikke aktivere dem i samme grad, hvis rytteren ikke kigger frem og scanner sporet. 

De fleste mountainbikere har sikkert prøvet, at fastlåse synet på en glat rod eller sten og derefter styrte på den, da vi dermed ikke bliver ved med at scanne sporets videre forløb. I dette eksempel, bliver synet brugt som en laser, der er koncentreret på én ting.

Læs mere

5 enkle råd, som gør dig mere sikker og synlig i trafikken

3. november 2017 12:16

Dagene bliver kortere og mørket falder hurtigere. Det gør, at vi som løbere og cykelryttere desværre bliver endnu nemmere at overse for de andre trafikanter og det kan have fatale følger at blive kørt ned. Derfor opfordrer vi alle til selv at tage ansvar for at være mest mulig synlig og der er en række elementer og forholdsregler man ret nemt kan gøre sig.

En af de første ting man skal gøre sig klart er, at i mørke er alle katte grå, så her har Hi-Vis ikke nogen som helst effekt, hvorfor reflekser på tøjet er det mest effektive. I dagslys har reflekser ingen effekt, så der er Hi-Vis det mest effektive og i tusmørke kommer begge dele til sin ret.

Læs mere

Brede hofter og tunge numser

1. november 2017 11:45

Dette indlæg bliver lidt eksotisk, for vi bevæger os syd på, mere specifikt syd for navlen på kvindekroppen; afslutningsvis til et område der har interesseret og fascineret mange mænd gennem tiden – så til den mandlige læser; bare hæng ved og hold godt fast ved kaffekoppen! Vi skal i dette indlæg se lidt nærmere på hvad der anatomisk set har kontakt med sadlen. Uddybende sammenhænge mellem anatomi og siddekomfort vil blive berørt yderligere i de næstfølgende indlæg om siddekomfort og dette indlæg kan altså betragtes som basis for de kommende indlæg.  

Læs mere

Aalborg MTB Marathon 2018 – en løbsarrangørs dilemmaer

23. oktober 2017 10:45

Vi har i FUSION Club indgået et samarbejde med Aalborg MTB Marathon, hvor vi i 2018 vil skabe en super forberedelse for deltagere, men ikke mindst for 4 personer FUSION Club-medlemmer som også melder sig til Aalborg MTB Marathon. Vi udvælger fire blandt ansøgere som får refunderet startnummer, bliver coachet, får stillet tøj og energi til rådighed i en periode på 3 måneder op til løbet. Mere om det senere. DGI har her lavet et meget ærligt indlæg omkring Aalborg MTB Marathon og hvad de lærte sidste år. 

Læs mere

Videopodcast: Perform optimalt ved at lade coach og fys samarbejde

10. oktober 2017 16:34

Coach og Kona-aktuel Gregers Christensen og Fysioterapeut Claus fra Recoverfit fortæller her i en videopodcast omkring, hvordan de har samarbejdet om det unge megatalent Benjamin Andersen.

Læs mere

Kvinde; sid godt – præstér optimalt!

6. oktober 2017 09:23

“I got 99 problems and my vagina really is one” (3).

Er du en af de kvinder som har fundet cyklen et fantastisk motionsredskab, benytter du den til pendling mellem hjem og arbejde, eller er du den dedikerede konkurrence atlet, så har du måske oplevet at det ikke altid er lige rart at hoppe på cyklen og trampe afsted. Ikke fordi du har ondt i benene… men fordi du har ondt mellem benene!

Måske kan du nikke genkende til ovenstående problematik. Måske har du forsøgt at løse problemet – med større eller mindre succes. Måske har du accepteret, at sådan er det – det skal gøre lidt ondt. Eller måske er du fast besluttet på at gøre din cykeloplevelse så god som den overhovedet kan blive. 

Læs mere

©2018 FUSION ApS - Atletikvej 3 9230 Svenstrup - CVR 26685869