// FRI FRAGT PÅ LANGT DE FLESTE VARER      ELLERS 26 KR. I FRAGT VED KØB UNDER 400 KR.        30 DAGES RETURRET  //

// DAG-TIL-DAG SERVICE - BESTIL FØR KL. 13 OG FÅ LEVERET HVERDAGEN EFTER 

smartsvøm

Svøm Smart: Træningsprogrammer i samarbejde med Dansk Svømmeunion

11. juli 2018 10:22

Et unikt samarbejde mellem Club Fusion og Dansk Svømmeunion har muliggjort skræddersyede, detaljerede træningsprogrammer på forskellige svømmeniveauer. Programmerne er udviklede til bassintræning og målsætning for de 3 distancer 1000m – 2000 m – 4000 m og specielt fokuserede på ”Triathlon” og ”Åbent vand” svømning.

Mangler du inspiration, sikker styring af svømmetræningen eller bare ”krydderier” i din træning, så er der serveret til fri afbenyttelse.

Hvert niveau er bygget op på et 16 ugers træningsforløb med 2 – 3 træningsprogrammer per uge.

Læs mere

Svøm Smart: Koordinering, frekvens og armtagslængde.

21. marts 2018 11:44

Kigger man på store præstationer i idræt eller ser vilde dyr i hurtig fart, er der påfaldende, at der er en fantastisk koordinering og rytme i bevægelserne. 

Crawlsvømning, som er en cyklisk bevægelse, vil vinde ved at der svømmes med en god koordinering og dermed også en god rytme.

Det er lidt svært at instruere god koordinering, men til gengæld er det let at se, når armtag, benspark og vejrtrækning hænger godt sammen.

Læs mere

Få fat i vandet eller kunsten at optimere fremdriften!

14. februar 2018 14:43

Ved den rigtigt gode svømmer vil hånden i store træk ”sidde fast” i vandet og armen skubbe kroppen fremad. Den mindre gode svømmer vil opleve at komme fremad, men også at hånden samtidig bevæger sig bagud, altså der er et eller andet ”tab” undervejs. Lidt populært kan det sammenlignes med løb på et fast underlag eller op ad en sandklit. 

I dette indlæg lærer du hvordan du optimerer fremdriften. 

Læs mere

Svøm Smart med en vejrtrækning du har kontrol over

5. februar 2018 13:52

Nogen har sagt at crawl er op til 90 % vejrtrækning tilsat lidt arm og ben. Det er nok en overdrift men ikke helt ved siden af.

Har du ikke siden barnsben været vant til at svømme, dykke eller lege i vand, vil det ofte være svært et stykke tid at få styr på en effektiv og afslappet vejrtrækning. Det er et problem, som mange døjer med i begyndelsen.

Ved crawlsvømning vil frekvensen på armtaget, bestemme hvornår du kan trække vejret. Det resulterer i ca. halvdelen så mange vejrtrækninger som på land. Det betyder, at der ved hver ind- og udblæsning gerne skal ventileres ca. det dobbelte i forhold til hvad du har brug for på land.

Læs mere

Svøm Smart med balanceret fremføring og isæt

9. januar 2018 10:15

Balance ved fremføring og isæt:

Ved fremføring af arm og isæt af hånd i crawlarmtaget vil bevægelsen ske over vand. Grundet armens tyngde og bevægelseenergi vil den påvirke balancen af kroppen i vandet kraftigt. På grund af det, skal bevægelsen være rettet fremad i svømmeretningen. Altså parallet med den tænkte ”centerlinje” gennem kroppen.


Skulderrotation.

Ved at dreje skuldrene ca. 45 grader ved fremføringen i forhold til overfladen vil det være lettere at løfte armen op af vandet, samtidigt som det også hjælper på vejrtrækningen, da hovedet ikke skal drejes lige så meget til siden. Under vandet vil det også betyde, at mavemuskulaturen aktiveres og giver større styrke i armtaget gennem vandet.

Læs mere

Vægt i vand – Hvad vejer du i vandet og hvordan vil det påvirke din svømning?

29. november 2017 08:55

Vægt i vand: Kroppen befinder sig i et 3-dimensionelt rum, hvor der er vand rundt omkring dig. Din kropsvægt i vand og dine bevægelser i vandet vil påvirke kroppens balance.

Knogler har en vægtfylde større end vand, muskler består mest af vand og er neutrale og fedtvæv er lettere end vand. Blæser du al luftud af lungerne, vil du være tungere end vand og du synker ned mod bunden. Kvinder vil som regel flyde lidt bedre end mænd på grund af en lidt større naturlig fedtprocent. Til gengæld har mænd lidt mere vand i kroppen.

Læs mere

Hvordan kan du finde din egen balance i vandet?

29. november 2017 08:23

Opdrift: Den gode Archemedes definerede en gang opdrift: som den kraft der opstår, når kroppen sænkes ned i vand. Størrelsen er lig med mængden af den fortrængte vandmængde. Dette regnes som en statisk opdrift, som altid findes. Mængden af luft i lungerne vil påvirke opdriften. Det er også en dynamisk opdrift, som opstår, når kroppen glider gennem vandet og vandet rammer brystkassen og ændrer retning, fra vandret til lidt nedad. Den dynamiske opdrift afhænger af hastigheden. Ligger du og kun flyder er den 0, hvorimod den bliver stor ved sprintsvømning.

Læs mere

Sådan mindsker du vandmodstanden og svømmer hurtigere

26. oktober 2017 15:36

For at forstå hvorfor det er så vigtigt at have en god kropsposition i vandet bliver vi nødt til at ”nørde” lidt rundt i de forhold, som påvirker kroppen i vandet. Vandmodstanden kan beregnes gennem følgende formel:

Modstanden = ½ x Areal x ”Cw” x densitet x hastighed i kvadrat

Modstanden: Som formlen ovenfor viser, afhænger modstanden af flere forhold. For en god svømmer vil modstanden variere mellem 5 – 30 kg (egentlig 50 – 300 newton). 

Mindst modstand er der i glidefasen lige efter afsættet i en vending, når kroppen er helt strakt i en strømlinet form. Størst modstand er der når arme og ben er bøjede i brystsvømning.

 

Læs mere

©2018 FUSION ApS - Atletikvej 3 9230 Svenstrup - CVR 26685869