// FRI FRAGT PÅ LANGT DE FLESTE VARER      ELLERS 26 KR. I FRAGT VED KØB UNDER 400 KR.        30 DAGES RETURRET  //

// DAG-TIL-DAG SERVICE - BESTIL FØR KL. 13 OG FÅ LEVERET HVERDAGEN EFTER 

smartswim

Få fat i vandet eller kunsten at optimere fremdriften!

14. februar 2018 14:43

Ved den rigtigt gode svømmer vil hånden i store træk ”sidde fast” i vandet og armen skubbe kroppen fremad. Den mindre gode svømmer vil opleve at komme fremad, men også at hånden samtidig bevæger sig bagud, altså der er et eller andet ”tab” undervejs. Lidt populært kan det sammenlignes med løb på et fast underlag eller op ad en sandklit. 

I dette indlæg lærer du hvordan du optimerer fremdriften. 

Læs mere

Svøm Smart med en vejrtrækning du har kontrol over

5. februar 2018 13:52

Nogen har sagt at crawl er op til 90 % vejrtrækning tilsat lidt arm og ben. Det er nok en overdrift men ikke helt ved siden af.

Har du ikke siden barnsben været vant til at svømme, dykke eller lege i vand, vil det ofte være svært et stykke tid at få styr på en effektiv og afslappet vejrtrækning. Det er et problem, som mange døjer med i begyndelsen.

Ved crawlsvømning vil frekvensen på armtaget, bestemme hvornår du kan trække vejret. Det resulterer i ca. halvdelen så mange vejrtrækninger som på land. Det betyder, at der ved hver ind- og udblæsning gerne skal ventileres ca. det dobbelte i forhold til hvad du har brug for på land.

Læs mere

Svøm Smart med balanceret fremføring og isæt

9. januar 2018 10:15

Balance ved fremføring og isæt:

Ved fremføring af arm og isæt af hånd i crawlarmtaget vil bevægelsen ske over vand. Grundet armens tyngde og bevægelseenergi vil den påvirke balancen af kroppen i vandet kraftigt. På grund af det, skal bevægelsen være rettet fremad i svømmeretningen. Altså parallet med den tænkte ”centerlinje” gennem kroppen.


Skulderrotation.

Ved at dreje skuldrene ca. 45 grader ved fremføringen i forhold til overfladen vil det være lettere at løfte armen op af vandet, samtidigt som det også hjælper på vejrtrækningen, da hovedet ikke skal drejes lige så meget til siden. Under vandet vil det også betyde, at mavemuskulaturen aktiveres og giver større styrke i armtaget gennem vandet.

Læs mere

Sådan mindsker du vandmodstanden og svømmer hurtigere

26. oktober 2017 15:36

For at forstå hvorfor det er så vigtigt at have en god kropsposition i vandet bliver vi nødt til at ”nørde” lidt rundt i de forhold, som påvirker kroppen i vandet. Vandmodstanden kan beregnes gennem følgende formel:

Modstanden = ½ x Areal x ”Cw” x densitet x hastighed i kvadrat

Modstanden: Som formlen ovenfor viser, afhænger modstanden af flere forhold. For en god svømmer vil modstanden variere mellem 5 – 30 kg (egentlig 50 – 300 newton). 

Mindst modstand er der i glidefasen lige efter afsættet i en vending, når kroppen er helt strakt i en strømlinet form. Størst modstand er der når arme og ben er bøjede i brystsvømning.

 

Læs mere

©2018 FUSION ApS - Atletikvej 3 9230 Svenstrup - CVR 26685869