// FRI FRAGT PÅ LANGT DE FLESTE VARER      ELLERS 26 KR. I FRAGT VED KØB UNDER 400 KR.        30 DAGES RETURRET  //

// DAG-TIL-DAG SERVICE - BESTIL FØR KL. 13 OG FÅ LEVERET HVERDAGEN EFTER 

svømmeteori

Svøm Smart: Træningsprogrammer i samarbejde med Dansk Svømmeunion

11. juli 2018 10:22

Et unikt samarbejde mellem Club Fusion og Dansk Svømmeunion har muliggjort skræddersyede, detaljerede træningsprogrammer på forskellige svømmeniveauer. Programmerne er udviklede til bassintræning og målsætning for de 3 distancer 1000m – 2000 m – 4000 m og specielt fokuserede på ”Triathlon” og ”Åbent vand” svømning.

Mangler du inspiration, sikker styring af svømmetræningen eller bare ”krydderier” i din træning, så er der serveret til fri afbenyttelse.

Hvert niveau er bygget op på et 16 ugers træningsforløb med 2 – 3 træningsprogrammer per uge.

Læs mere

Svøm Smart: Koordinering, frekvens og armtagslængde.

21. marts 2018 11:44

Kigger man på store præstationer i idræt eller ser vilde dyr i hurtig fart, er der påfaldende, at der er en fantastisk koordinering og rytme i bevægelserne. 

Crawlsvømning, som er en cyklisk bevægelse, vil vinde ved at der svømmes med en god koordinering og dermed også en god rytme.

Det er lidt svært at instruere god koordinering, men til gengæld er det let at se, når armtag, benspark og vejrtrækning hænger godt sammen.

Læs mere

Svøm Smart med en vejrtrækning du har kontrol over

5. februar 2018 13:52

Nogen har sagt at crawl er op til 90 % vejrtrækning tilsat lidt arm og ben. Det er nok en overdrift men ikke helt ved siden af.

Har du ikke siden barnsben været vant til at svømme, dykke eller lege i vand, vil det ofte være svært et stykke tid at få styr på en effektiv og afslappet vejrtrækning. Det er et problem, som mange døjer med i begyndelsen.

Ved crawlsvømning vil frekvensen på armtaget, bestemme hvornår du kan trække vejret. Det resulterer i ca. halvdelen så mange vejrtrækninger som på land. Det betyder, at der ved hver ind- og udblæsning gerne skal ventileres ca. det dobbelte i forhold til hvad du har brug for på land.

Læs mere

Vægt i vand – Hvad vejer du i vandet og hvordan vil det påvirke din svømning?

29. november 2017 08:55

Vægt i vand: Kroppen befinder sig i et 3-dimensionelt rum, hvor der er vand rundt omkring dig. Din kropsvægt i vand og dine bevægelser i vandet vil påvirke kroppens balance.

Knogler har en vægtfylde større end vand, muskler består mest af vand og er neutrale og fedtvæv er lettere end vand. Blæser du al luftud af lungerne, vil du være tungere end vand og du synker ned mod bunden. Kvinder vil som regel flyde lidt bedre end mænd på grund af en lidt større naturlig fedtprocent. Til gengæld har mænd lidt mere vand i kroppen.

Læs mere

Hvordan kan du finde din egen balance i vandet?

29. november 2017 08:23

Opdrift: Den gode Archemedes definerede en gang opdrift: som den kraft der opstår, når kroppen sænkes ned i vand. Størrelsen er lig med mængden af den fortrængte vandmængde. Dette regnes som en statisk opdrift, som altid findes. Mængden af luft i lungerne vil påvirke opdriften. Det er også en dynamisk opdrift, som opstår, når kroppen glider gennem vandet og vandet rammer brystkassen og ændrer retning, fra vandret til lidt nedad. Den dynamiske opdrift afhænger af hastigheden. Ligger du og kun flyder er den 0, hvorimod den bliver stor ved sprintsvømning.

Læs mere

Sådan mindsker du vandmodstanden og svømmer hurtigere

26. oktober 2017 15:36

For at forstå hvorfor det er så vigtigt at have en god kropsposition i vandet bliver vi nødt til at ”nørde” lidt rundt i de forhold, som påvirker kroppen i vandet. Vandmodstanden kan beregnes gennem følgende formel:

Modstanden = ½ x Areal x ”Cw” x densitet x hastighed i kvadrat

Modstanden: Som formlen ovenfor viser, afhænger modstanden af flere forhold. For en god svømmer vil modstanden variere mellem 5 – 30 kg (egentlig 50 – 300 newton). 

Mindst modstand er der i glidefasen lige efter afsættet i en vending, når kroppen er helt strakt i en strømlinet form. Størst modstand er der når arme og ben er bøjede i brystsvømning.

 

Læs mere

Lær at svømme crawl smart:  Indlæring

12. oktober 2017 10:44

Nogen har sagt at crawl er 90 % vejrtrækning tilsat lidt arm og ben. Det er selvfølgelig ikke hele sandheden, men der ligger meget i det. 

Den letteste måde at lære crawl på er at få hjælp af en træner. Det kan være en personlig træner, en makker, som ved hvad, der skal til eller i en klub, der har kurser på programmet.

Har du ikke tilgang til hjælp, eller vil du gerne selv prøve så kig på, hvad gode svømmere laver i vandet, læs instruktionsbøger, se film eller videoklip på nettet. Prøv at skabe dig et billede af hvordan du gerne vil se ud i vandet.

Læs mere

Sådan bliver du en bedre svømmer

2. oktober 2017 10:02

I det stærke ekspertpanel er vi så heldige at have Dag Stormark med på holdet. Han er tidligere svømmelandstræner for bl.a. Danmark, Sverige og Spanien. Han har været professionel træner i 18 år og som træner været med til at vinde over 300 medaljer ved DM, NM, EM, VM og OL. Dag har ligeledes skrevet en bog omkring voksensvøming og hvis du følger hans råd i de indlæg der vil komme over den næste periode lover han at du bliver så god at du kan svømme en habil halv ironman eller hvis du i forvejen kan svømme, kan du komme til at svømme en ironman på 1 time! 

Læs mere

©2018 FUSION ApS - Atletikvej 3 9230 Svenstrup - CVR 26685869