// FRI FRAGT PÅ LANGT DE FLESTE VARER      ELLERS 26 KR. I FRAGT VED KØB UNDER 400 KR.        30 DAGES RETURRET  //

// DAG-TIL-DAG SERVICE - BESTIL FØR KL. 13 OG FÅ LEVERET HVERDAGEN EFTER 

svømning

Svøm Smart: Koordinering, frekvens og armtagslængde.

21. marts 2018 11:44

Kigger man på store præstationer i idræt eller ser vilde dyr i hurtig fart, er der påfaldende, at der er en fantastisk koordinering og rytme i bevægelserne. 

Crawlsvømning, som er en cyklisk bevægelse, vil vinde ved at der svømmes med en god koordinering og dermed også en god rytme.

Det er lidt svært at instruere god koordinering, men til gengæld er det let at se, når armtag, benspark og vejrtrækning hænger godt sammen.

Læs mere

Hvordan kan du finde din egen balance i vandet?

29. november 2017 08:23

Opdrift: Den gode Archemedes definerede en gang opdrift: som den kraft der opstår, når kroppen sænkes ned i vand. Størrelsen er lig med mængden af den fortrængte vandmængde. Dette regnes som en statisk opdrift, som altid findes. Mængden af luft i lungerne vil påvirke opdriften. Det er også en dynamisk opdrift, som opstår, når kroppen glider gennem vandet og vandet rammer brystkassen og ændrer retning, fra vandret til lidt nedad. Den dynamiske opdrift afhænger af hastigheden. Ligger du og kun flyder er den 0, hvorimod den bliver stor ved sprintsvømning.

Læs mere

Sådan mindsker du vandmodstanden og svømmer hurtigere

26. oktober 2017 15:36

For at forstå hvorfor det er så vigtigt at have en god kropsposition i vandet bliver vi nødt til at ”nørde” lidt rundt i de forhold, som påvirker kroppen i vandet. Vandmodstanden kan beregnes gennem følgende formel:

Modstanden = ½ x Areal x ”Cw” x densitet x hastighed i kvadrat

Modstanden: Som formlen ovenfor viser, afhænger modstanden af flere forhold. For en god svømmer vil modstanden variere mellem 5 – 30 kg (egentlig 50 – 300 newton). 

Mindst modstand er der i glidefasen lige efter afsættet i en vending, når kroppen er helt strakt i en strømlinet form. Størst modstand er der når arme og ben er bøjede i brystsvømning.

 

Læs mere

Lær at svømme crawl smart:  Indlæring

12. oktober 2017 10:44

Nogen har sagt at crawl er 90 % vejrtrækning tilsat lidt arm og ben. Det er selvfølgelig ikke hele sandheden, men der ligger meget i det. 

Den letteste måde at lære crawl på er at få hjælp af en træner. Det kan være en personlig træner, en makker, som ved hvad, der skal til eller i en klub, der har kurser på programmet.

Har du ikke tilgang til hjælp, eller vil du gerne selv prøve så kig på, hvad gode svømmere laver i vandet, læs instruktionsbøger, se film eller videoklip på nettet. Prøv at skabe dig et billede af hvordan du gerne vil se ud i vandet.

Læs mere

Sådan bliver du en bedre svømmer

2. oktober 2017 10:02

I det stærke ekspertpanel er vi så heldige at have Dag Stormark med på holdet. Han er tidligere svømmelandstræner for bl.a. Danmark, Sverige og Spanien. Han har været professionel træner i 18 år og som træner været med til at vinde over 300 medaljer ved DM, NM, EM, VM og OL. Dag har ligeledes skrevet en bog omkring voksensvøming og hvis du følger hans råd i de indlæg der vil komme over den næste periode lover han at du bliver så god at du kan svømme en habil halv ironman eller hvis du i forvejen kan svømme, kan du komme til at svømme en ironman på 1 time! 

Læs mere

©2018 FUSION ApS - Atletikvej 3 9230 Svenstrup - CVR 26685869